Credit cu Istoric Negativ

Aici gasiti cele mai accesibile IFN-uri care acorda credit cu istoric negativ in Biroul de Credit. Rapid, transparent, totul la doar cateva click-uri distanta. Mai jos va explicam si ce presupune un astfel de credit si cum il puteti accesa.

Top IFN-uri si banci care acorda credit cu istoric negativ:

Suma:
Perioada:
Show more results

Din cauza problemelor financiare, multi romani care au rate la banci intampina dificultati la plata lor si pot ajunge in Biroul de Credit cu un istoric negativ.

Daca nu reusiti sa va platiti la timp datoriile catre o banca, va poate fi afectat scorul de credit, astfel ca veti deveni mai putin atractivi in fata institutiilor bancare si nebancare ce acorda credite, in momentul in care va doriti un nou imprumut. Cu alte cuvinte, veti fi considerate persoane cu risc in fata creditorului.

In acest caz, solutia o poate reprezenta un credit cu istoric negativ care se acorda rapid si usor, chiar daca figurati in Biroul de credit cu rate neplatite sau platite cu intarziere.

Ce este un credit cu istoric negativ si cine il poate acorda

Un credit cu istoric negativ este un termen care se foloseste pentru a descrie un imprumut care nu a fost restituit in conditiile contractuale stabilite. Spre exemplu, daca nu platiti doua rate lunare consecutive sau daca incetati a mai rambursa suma primita, veti fi inscrisi in Biroul de Credit. Aceasta inscriere nu este o sanctiune sau o interdictie, ci ajuta institutiile financiare care acorda credite sa ia decizii intr-un mod informat si asumat atunci cand ofera un imprumut catre o persoana.

Creditele cu istoric negativ pot fi acordate de institutiile financiare nebancare, fara verificari si proceduri care necesita timp si efort pentru solicitanti.

Creditul rapid clasic, fara istoric negativ se poate obtine din fata calculatorului, la fel se procedeaza si atunci cand dorim un imprumut cu istoric negativ.

In majoritatea cazurilor, procesul de obtinere a sumei de bani se desfasoara din fata calculatorului, laptopului sau telefonului, mai exact online, fara sa fie nevoie de drumuri la vreun sediu fizic.

Dupa completarea formularului online de pe pagina institutiei nebancare aleasa, veti astepta doar cateva minute pana la aprobarea creditului. In unele cazuri, suma este virata in contul solicitantului chiar dupa cateva ore.

Conditiile de acordare a unui credit cu istoric negativ

Fiecare institutie financiara are propriile conditii atunci cand acorda un credit cu istoric negativ. Pentru multe dintre institutii nu conteaza ca ati beneficiat in trecut de o metoda de finantare si ca nu ati putut duce la bun sfarsit rambursarea banilor, in special daca puteti face dovada unor venituri substantiale.

De regula, cerintele pentru un imprumut cu istoric negativ sunt urmatoarele:

 • solicitantul trebuie sa fie cetatean roman;
 • varsta minima a solicitantului sa fie de 18 – 20 de ani;
 • venit lunar stabil (salariu, pensie, PFA) cu o anumita valoare (peste 700 de lei);
 • venitul lunar sa fie primit pe card

Pasii pentru obtinerea creditului cu istoric negativ

Majoritatea IFN-urilor acorda banii solicitati prin proceduri online, altele au si birouri fizice. In continuare vor fi redate etapele pentru obtinerea unui credit prin procedura online:

 1. primul pas este identificarea institutiei financiare de la care veti solicita imprumutul;
 2. dupa ce ati optat pentru un anumit IFN, pe platforma online sau in aplicatia acestuia veti completa un formular care dureaza, in cele mai multe cazuri, doar cinci minute;
 3. asteptarea unui raspuns din partea institutiei financiare care acorda credite;
 4. in cazul in care solicitarea de imprumut a fost aprobata, veti primi contractul pe care va trebuie sa-l cititi cu atentie, sa-l semnati si sa-l transmiteti creditorului. Banii vor fi virati in cont in aceeasi zi sau in maximum 48 de ore, in functie de banca la care aveti cont.

Cati bani se pot imprumuta printr-un astfel de credit

Si in aceasta privinta IFN-urile au propriile plafoane minime si maxime pentru sumele de bani pe care le pot acorda.

Sunt institutii nebancare care le ofera solicitantilor sume de pana la 3000 lei, dar sunt si altele care pot acorda chiar si 20.000 de lei.

Perioada in care trebuie rambursati banii variaza de asemenea de la o institutie la alta. Multe dintre ele acorda imprumuturi cu rambursare in termen de 6 – 60 de luni.

Un lucru important de stiut il reprezinta faptul ca o persoana cu istoric negativ va putea beneficia de sume mai mici fata de o persoana care face un credit rapid in conditii ideale.

Aspecte care necesita o atentie sporita in cazul creditelor cu istoric negativ

In momentul in care va doriti sa accesati un credit chiar daca sunteti restantieri, rau platnici sau aveti un istoric negativ, trebuie sa fiti atenti la cateva aspecte:

 • Alegeti un IFN cu experienta!

Un IFN cu notorietate si experienta pe piata inspira mai multa siguranta decat o companie aflata la inceput. Indreptati-va atentia catre o institutie care va ofera informatiile de care aveti nevoie cu obiectivitate, transparenta si promptitudine.

 • Verificati cu atentie costul total al imprumutului!

Inainte de orice credite nebancare cu istoric negativ pe care le solicitati, indiferent ca este acordat de o banca sau de o institutie nebancara, trebuie sa stiti daca il puteti achita, mai exact daca veniturile acopera o rata lunara si va mai raman bani si pentru celelalte cheltuieli necesare. Este indicat ca imprumuturile de la institutiile financiare sa fie facute pentru situatiile urgente, care necesita o cale de rezolvare rapida;

 • Verificati cum si cand trebuie restituiti bani!

Multe informatii utile si transparente despre creditele acordate de IFN-uri sunt postate pe site-urile acestora, astfel ca dintr-o sursa de incredere puteti afla si toate detaliile referitoare la cum si cand trebuie restituiti banii. Aceste conditii sunt stipulate si in contractul de credit pe care il primiti in momentul in care v-a fost aprobata cererea. Unele IFN-uri acorda imprumuturi pe 12-24 de luni, altele pana la 60 de luni. Unele doresc plate saptamanale, altele lunare.

Avantajele si dezavantajele creditelor cu istoric negativ

Iata avantajele cele mai importante ale unui credit rapid cu istoric negativ:

 • se acorda rapid – sau aflati in timp scurt daca se aproba sau nu;
 • perioada de rambursare este flexibila;
 • puteti folosi banii primiti in orice scop;
 • puteti obtine sume mari de bani, chiar si peste 20.000 de lei;
 • procesul este online, simplu si rapid;
 • sunt necesare doar cateva acte (cartea de identitate, extras de cont bancar etc.).

Acestea sunt principalele dezavantaje ale creditelor cu istoric negativ:

 • au dobanzi mai mari fata de creditele bancare;
 • durata mai scurta a creditului;
 • suma imprumutata poate fi mai mica decat daca apelam la un credit cu aprobare pe loc in circumstantele in care nu am avea istoric negativ.

Daca aveti rate neachitate la banci si sunteti intr-un impas financiar, puteti opta pentru un credit online cu istoric negativ acordat de o institutie financiara nebancara. Acest creditor va ofera suma de bani dorita in scurt timp, iar procedura se desfasoara online, din confortul propriei locuinte.

Intrebari frecvente:

Care este diferenta dintre Credit istoric negativ si Credit pentru rau platnici?

Nu este diferenta decat de nume. Cei care acorda credite cu istoric negativ au aceleasi demersuri de aprobare precum in cazul aprobarii unui Credit rapid fara ANAF, Credit rapid pentru rau platnici(restantieri) sau a unui Credit fara verificare in Biroul de Credit. Toate cele 4 tipuri de credite se incadreaza in aceeasi categorie si deservesc aceleasi persoane – care au datorii sau sunt rau platnice.

Pot obtine credit de la banci daca am istoric negativ?

In unele situatii, da, sunt banci care acorda credit cu istoric negativ. Pentru acest lucru, insa, trebuie sa faci dovezi clare ca ai venituri substantiale si nu va fi pus in pericol de neplata urmatorul credit. Cu toate acestea, majoritatea bancilor evita sa aprobe astfel de credite fiindca, totodata, majoritatea celor care vor sa imprumute bani nu au o situatie financiara ideala.