Credite pentru Rau Platnici

Se intampla, uneori, sa ne gasim in situatia in care nu am achitat in intregime un credit din trecut si aparem ca rau platnici la Biroul de Credit. Desi majoritatea IFN-urilor nu ar mai aproba noi credite, exista si IFN-uri care acorda credite pentru rau platnici sau credite cu istoric negativ, iar in cele ce urmeaza va vom prezenta aceste IFN-uri incat sa ne putem bucura de un credit chiar daca suntem restantieri.

IFN-uri care acorda credite pentru rau platnici

Suma:
Perioada:
Show more results

La ce se refera termenii „credite pt rau platnici” sau „credite pentru restantieri”?

Acestia sunt termeni folositi de institutiile financiare nebancare in promovarea serviciilor de creditare la care si numele face referire. Adica acestea sunt ifn uri care acorda credite restantierilor. Chiar daca aparem cu datorii la ANAF sau la Biroul de Credit, tot vom putea beneficia de un imprumut. Doar ca institutiile care acorda credite nebancare pentru restantieri nu vor putea imprumuta o suma prea mare fiindca persoana este rau platnica si isi asuma din start un risc.

Avantajele accesarii unui credit pentru rau platnici

  • Vom benefica de imprumut intr-un timp foarte scurt. In general, odata depusa cererea pentru imprumut, sansele de aprobare in aceeasi zi sunt de peste 90%.
  • Transfer rapid de bani. Din moment ce este aprobata cererea, se va face in acelasi timp si transferul catre contul clientului. Daca s-a aprobat cererea pana in ora 16:00, banii pot intra instant pe card.
  • Nu sunt necesare prea multe documente. Pentru obtinerea unui credit pt rau platnici ne trebuie doar buletinul si o dovada a unui venit lunar. In general, cu buletinnul si extrasul de cont veti putea beneficia direct de imprumut.
  • Nu trebuie sa dovedim un venit foarte mare. Majoritatea Institutiilor Financiare prezentate si pe site-ul creditcuistoricnegativ.com nu cer dovada unui venit lunar mare, cum este in cazul bancilor. In functie de IFN, venitul minim obligatoriu poate fi 500 RON, 700 RON sau 800 RON.
  • Veti sti de la inceput cat aveti de plata. Chiar daca multe persoane sunt sceptice in privinta IFN-urilor, acuzand ca au fost incarcati cu fel si fel de taxe si dobanzi exagerate, daca rambursati creditul in timpul stabilit in contract nu veti avea alte cheltuieli.

Dezavantajele accesarii unui credit pt rau platnici

  • Suma imprumutata va fi destul de mica. In functie de IFN-ul care acorda credite pentru rau platnici, suma poate varia de la 1000 RON la 3000 RON. Cu toate acestea, daca dovediti ca aveti un venit substantial, suma imprumutata poate fi mai mare. Se mai poate creste suma imprumutata si prin giranti sau garantii.
  • Dobanzile sunt mari daca se depaseste termenul limita de rambursare al creditului. Orice zi de intarziere este taxata cu o dobanda intre 0,01% – 2% pe zi din suma imprumutata, in functie de IFN. De exemplu, acest IFN(CreditFix) are o dobanda fixa de 1,2% pe zi din suma imprumutata. Aceasta dobanda se aplica la fiecare zi de intarziere, adica la fiecare zi trecuta de termenul limita de rambursare.

Etape importante de strabatut pentru a obtine un credit pentru restantieri:

Obtinerea unui credit pentru restantieri sau a unui credit cu istoric negativ poate fi o provocare, dar nu este imposibil. Exista cativa pasi importanti pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-ti creste sansele de a obtine un credit, chiar daca ai avut probleme in trecut cu rambursarea altor credite.

Prima etapa este sa iti faci o analiza atenta a situatiei tale financiare actuale si sa stabilesti o strategie de rambursare a datoriilor anterioare. Ar trebui sa iti faci un buget detaliat pentru a intelege exact cat ai de platit si cat timp ai nevoie pentru a-ti achita datoriile. Este important sa iti asumi responsabilitatea pentru situatia ta financiara si sa iti planifici cu grija viitorul.

A doua etapa este sa iti verifici istoricul de credit si sa incerci sa il imbunatatesti in orice fel poti. Poti face acest lucru platind la timp facturile si creditul curent sau prin reducerea nivelului de indatorare. Daca exista erori in istoricul tau de credit, ar trebui sa le raportezi agentiei de raportare a creditelor pentru a le remedia. Adica ar trebui verificata situatia in Biroul de Credit si ce se poate remedia, sa remediem.

A treia etapa este sa iti faci o lista cu institutiile financiare care ofera credite pentru rau platnici si sa compari conditiile lor. Este important sa fii selectiv si sa cauti cele mai bune optiuni in functie de nevoile tale si de capacitatea ta de a plati. Unele institutii financiare pot solicita furnizarea unor active valoroase ca garantie pentru imprumut, in timp ce altele pot cere un co-semnatar, iar altele nu cer nimic. De acest pas ne-am ocupat noi, prezentandu-ti in aceasta pagina exact IFN-urile care aproba credite restantierilor.

In cele din urma, trebuie sa te pregatesti pentru procesul de aplicare pentru credit. Trebuie sa aduni documentele necesare, sa completezi formularele si sa fii pregatit sa raspunzi la intrebari despre istoricul tau financiar. Nu te speria! In general trebuie sa pregatesti doar buletinul, o adeverinta de venit si extrasul bancar. Este important sa fii sincer si sa iti prezinti situatia financiara cat mai clar posibil. Astfel, institutia financiara va sti exact cat iti poate oferi si tu vei sti sigur ca vei putea plati.