Creditele nebancare: Cum evitam capcanele financiare?

Creditele nebancare sunt recunoscute pentru dobanzile lor mai ridicate in comparatie cu cele oferite de banci. Majoritatea dintre noi cunosc cel putin o persoana care a apelat la serviciile unei institutii financiare nebancare (IFN) si a avut de restituit o suma semnificativ mai mare decat cea imprumutata.

Problema nu rezida in IFN-uri in sine, ci in lipsa educatiei financiare si a cercetarii prealabile inainte de a opta pentru un credit. Noi, la Credite-Online.net, va prezentam doar IFN-urile care aplica dobanzi rezonabile si care nu pun solicitantul in dificultate.

Un credit rapid de la o Institutie Financiara Nebancara poate reprezenta o solutie adecvata pentru unii, dar o capcana pentru altii, subiect pe care il vom dezvolta in continuare.

Cand merita sa luam in considerare un credit nebancar?

Daca ne aflam in situatia in care avem nevoie urgenta de bani, dar suntem constienti ca un credit IFN presupune o perioada de rambursare scurta si dobanzi mai mari decat cele oferite de institutiile bancare, si totodata suntem constienti ca suntem capabili sa-l restituim la termen, atunci un credit nebancar reprezinta o solutie viabila si nu va crea probleme financiare.

Daca avem deja alte credite in derulare la banci si nu gasim surse alternative de creditare, un credit de la un IFN poate parea extrem de accesibil.

Pentru a beneficia in mod real de un credit IFN, trebuie sa depunem eforturi in cercetarea ofertelor disponibile, astfel incat sa ne asiguram ca obtinem cele mai bune conditii de creditare. Pe pagina noastra dedicata Credite Nebancare, va prezentam IFN-urile cu cele mai avantajoase conditii de imprumut.

Cand reprezinta un credit nebancar o problema reala?

Daca nu ne documentam suficient si aplicam la primul IFN care apare in calea noastra, riscam sa fim pusi in fata unor datorii considerabile. Lipsa educatiei financiare si a constientizarii asupra dobanzilor si a perioadei scurte de rambursare a imprumutului catre institutia financiara poate duce la crearea unor datorii considerabile.

Trebuie sa tineti cont ca exista IFN-uri care ofera primul imprumut cu dobanda de 0%, in timp ce altele aplica o Dobanda Anuala Efectiva de pana la 6000%. Daca nu suntem atenti, un credit de 10 000 de lei poate deveni cu usurinta unul de 60 000 de lei.

De aceea, este crucial sa cititi cu atentie informatiile oferite de noi in categoria Educatie Financiara si sa evaluati serios optiunile de creditare pe care le prezentam, deoarece suntem obiectivi si nu favorizam niciun IFN in particular.

Concluzie

Daca ne documentam si alegem inspirat, creditul rapid poate fi foarte benefic pentru noi ajutandu-ne in situatia problematica de moment, fara sa ne indatoram. In schimb, daca graba este prea mare si nu vrem sau nu stim sa citim termenii contractului de creditare, vom ajunge sa platim sume foarte mari catre creditor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *