Credit Bancar sau Nebancar pentru un imprumut de 10 000 Euro?

Sunteti in situatia in care aveti nevoie de un credit de aproximativ 10 000 Euro si nu stiti care este cea mai buna varianta de creditare? In cele ce urmeaza vom analiza putin ofertele de creditare de pe piata si in functie de situatia financiara a fiecaruia sa va indrumam catre cea mai buna varianta.

Pentru a obtine un credit de 10 000 Euro avem in prima faza doua variante: Credit bancar sau Credit IFN.

1. Creditele bancare vin cu o serie de avantaje, cel mai important fiind dobanda mai mica fata de imprumutul de la un IFN. Iar aici tipul de credit poate fi impartit in mai multe categorii in functie de nevoia noastra. Dar daca apelam la un credit bancar de aproximativ 10 000 Euro, cea mai buna varianta este sa fie un Credit de nevoi personale cu rata fixa.

Daca nu putem obtine suma respectiva printr-un credit de nevoi personale, iar noi avem nevoie de acesti bani pentru a completa la suma pe care deja o detinem in vederea achizitionarii unui apartament, atunci ne putem indrepta catre un credit imobiliar sau ipotecar. Date fiind conditiile actuale cu un grad maxim de indatorare de 40%, poate fi destul de greu sa obtinem Creditul de nevoi personale fara alte garantii, axandu-ne doar pe baza venitului.

2. Creditele nebancare sunt mai accesibile, dar vom avea de inapoiat o suma mult mai mare decat in cazul unui Credit de Nevoi personale de la o banca. Cu toate acestea, pot fi situatii cand IFN-ul vine cu oferta buna de creditare. O astfel de situatie ar fi pentru cazul in care facem un credit de maxim 2 ani de zile. Dar pentru a apela la un IFN si a nu ne indatora excesiv, trebuie sa avem garantia ca avem un venit lunar constant si mare care sa acopere rata lunara catre IFN. In caz contrar exista un foarte mare risc sa ne bagam intr-o situatie de indatorare excesiva si sa ni se impuna penalizari… si vom avea de platit foarte foarte mult inapoi catre IFN.

Asadar, atentie foarte mare unde faceti creditul si daca il puteti restitui in termenii stabilit in contract! Daca aveti dubii cu privire la inapoierea banilor conform contractului, atunci mai bine nu imprumutati respectivii bani! Caci puteti ajunge in situatia in care ati imprumutat 10 000 Euro si veti avea de platit in inapoi 30 000 Euro daca alegeti sa faceti credit nebancar. Ajungand astfel sa vi se puna poprire pe salariu si pe bunurile pe care le detineti in vederea executarii silite.

Cele mai rentabile credite sunt creditele bancare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *