Credite nebancare pe 5 ani – reprezinta o solutie?

Este bine cunoscut faptul ca IFN-urile care acorda credite nebancare practica dobanzi mai mari decat bancile. Dar exista unele IFN-uri care, desi au o dobanda mai mare decat bancile, au totusi o oferta destul de accesibila.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre cat de eficiente(sau nu) sunt creditele nebancare pe termen lung. Cand vorbim de credite rapide, o perioada de rambursare de 5 ani ajunge sa fie de fapt un credit rapid pe termen lung.

In Romania, putem numara pe degetele de la o mana IFN-urile care acorda credite nebancare pe 5 ani… si tot ne mai raman degete 🙂

Principalul IFN care ofera astfel de credite este Credius. Oferind nu doar o perioada de rambursare de 5 ani, ci si o suma destul de mare, de pana la 50 000 Lei imprumut.

Avantajele creditelor nebancare pe 5 ani:

  • Sunt aprobate rapid
  • Documente putine – cu extrasul bancar si dovada incasarii unui salariu lunar, putem obtine sume mari de bani intr-un timp foarte scurt.
  • Putem obtine un astfel de credit chiar daca avem alte credite in curs, dar salariul este mare.

Dezavantajele creditelor nebancare pe termen lung:

  • Dobanzi considerabil mai mari fata de dobanzile bancare.
  • Riscul de a aduna penalizari foarte mari daca nu platim ratele la timp.

Cu alte cuvinte, toate dezavantajele se reduc la costuri. Un credit IFN pe o perioada lunga de timp ne va costa mai mult decat un credit bancar.

Trebuie sa stiti ca: Raportandu-ne atat la IFN-uri, cat si la banci, cu cat perioada de inapoiere a imprumutului este mai mare, cu atat vom avea de platit mai mult.

Altfel spus, creditele nebancare pe termen lung nu reprezinta o solutie de luat in considerare fiindca sunt costisitoare. Cel mai bine ar fi sa cautam o banca… care accepta sa ne ofere un credit de nevoi personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *