Pot persoanele rau platnice sa mai beneficieze de un credit?

In lumea financiara, istoricul de credit joaca un rol crucial in obtinerea de imprumuturi. Cu toate acestea, exista numeroase situatii in care oamenii au experimentat dificultati financiare si au devenit rau platitori. Intrebarea care se pune este: pot persoanele rau platitoare sa mai beneficieze de un credit? Raspunsul nu este intotdeauna simplu, deoarece depinde de mai multi factori.

Prin intermediul acestui articol ne-am propus sa exploram optiunile disponibile pentru persoanele cu istoric negativ si sa listam situatiile in care se poate obtine un credit in conditiile date.

Ce inseamna „persoane rau platnice”?

Persoanele rau platnice sunt persoanele care apar cu istoric negativ in Biroul de Credit fiindca nu au platit creditele din trecut. Pot aparea ca rau platnice si persoanele care au intarziat cu plata ratelor la creditul in curs. Persoanele rau platnice mai sunt cunoscute si ca restantieri. Un Scor de Credit mic duce la catalogarea persoanei respective tot ca rau platnica.

Acum ca am stabilit acest aspect, pot restantierii sa acceseze credite noi?

Raspunsul este variabil, dupa cum urmeaza:

  • Majoritatea bancilor nu ofera credite persoanelor rau platnice, decat in anumite conditii, cum ar fi: erori in sistemul bancar ce au dus la un scor de credit mic; neplata ultimelor rate din motive bine intemeiate, dar nu din lipsa de venituri sau chiar si in situatia in care salariul este mult mai mare decat rata noului credit, astfel incat sa se poata dovedi o plata a ratei fara a afecta stilul de viata al solicitantului.
  • Bancile pot acorda credite persoanelor rau platnice sub forma de refinantare. Acest lucru este posibil in situatia in care solicitantul vrea sa refinanteze un credit actual care are dobanda prea mare. Insa pentru acest lucru terbuie sa se faca dovada clara a unui venit constant de o valoare considerabila, iar banca transfera banii direct catre institutia financiara unde se face refinantare, solicitantul beneficiind doar de o rata noua, eventual mai mica.
  • Restantierii pot accesa credite noi de la anumite institutii financiare nebancare listate in pagina Credite pentru Rau Platnici. Problema este ca aceste IFN-uri au dobanzi mai mari decat ofera bancile si totodata ofera imprumuturi destul de mici.

In concluzie, rau platnicii pot beneficia de credite noi, dar doar daca indeplinesc anumite conditii care sunt favorabile si institutiilor financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *